AHS Belgium
UC Arteveldehogeschool Ghent
Courses
Application Procedure
Housing
Testimonials
Various Information
General Info
Concept of RIBA
Objectives of RIBA
For whom?
Academic acknowledgment
Local RIBA coordinators
Newsflash

DEADLINES FOR APPLICATION ARE APPROACHING

 
 
 
Home
Sitemap
Contact RIBA
 
 
 
 
Financed by
Image
 

 

 

Home arrow Testimonials arrow Foreign Students arrow Dominiek en Marieke
Dominiek en Marieke PDF Print E-mail
Eventjes een mailtje met een beetje uitleg over het leven hier. Zoals jullie wel weten zijn de we dus vrijdag 22 september vertrokken met het vliegtuig naar Munchen. Daar aangekomen hebben we een trein en een bus genomen naar het station van Deggendorf. Rond kwart over 12 waren we hier en heeft er ons een studente komen ophalen en ons naar ons "kot" gevoerd.
Ik ga eerlijk zijn, onze kotbazen zien er niet uit, je zou ze 5 frank geven. Het kot zelf is ook maar 5 frank waard denk ik, zo vuil dat het lag. De eerste 2-3 dagen hebben we dus gekuist; we konden haast niet anders, aangezien het ook niet gezond was voor Marieke haar allergie. Nu ja, ondertussen is alles wel in orde. De tapijten en de gordijnen hebben we eruit gegooid; zelfs de matrassen hebben we ingepakt in plastiekfolie. Daarover hangt nu onze matras-overtrek. Het klinkt misschien allemaal raar en zo, maar wees gerust, we hebben niet te klagen als we eens bij andere studenten langsgaan. Wij hebben een eigen keuken, een eigen grote mooie douche, aparte wc, tv en een wasmachine. Er zijn er andere...

 
De eerste week was er een soort introductieweek, waarin we allerlei formaliteiten moesten vervullen, zoals ons inschrijven in de stad (we zijn nu officieel inwoners van de stad Deggendorf), een Duits gsm-nr nemen (voor alle zekerheid: 0049 1515 1208 189). Zelfs de burgemeester heeft ons welkom geheten en Marieke heeft zelf in de plaatselijke krant gestaan. Ook een Bayerse avond hebben we gehad, met plaatselijke delicatessen, jiha! Nog een geluk dat we zelf veel klaarmaken (vooral Marieke dus) want zo lekker is het Duitse eten echt niet! In de slagerij kan je haast niets anders kopen dan worst, allerlei soorten in allerlei kleuren.
 
Wat de school zelf betreft, dat is andere koek dan in België, vooral dan van infrastructuur. Het is 8-9 jaar geleden gebouwd, en enorm modern, en tamelijk klein naar Duitse normen. Nu ja, ik denk dat het 2-3 voetbalvelden groot is... Wat de lessen betreft, daarover weet ik nog zoveel niet, ik heb pas een week les, dus alles heb ik pas de eerste keer gehad, meestal een inleiding dus, of een herhaling van wat we ooit al gezien hebben. Gelijkaardig dan in België is dat ze hier ook klassen hebben met 40-50 mensen, soms meer, soms minder. Iedereen heeft zijn pc mee, en iedereen gebruikt die ook tijdens de lessen, want het is hier bezaaid met hot-spots. Op dit moment zit ik trouwens in de Duitse les. Nog iets raar is dat je hier vrij bent te doen wat je wil, heb je zin in koffie, dan sta je recht en ga je naar buiten, simpel als dat.
De meeste lessen zijn gemengd met de Duitse studenten die dan ook in het Engels les krijgen. De internationale studenten zijn verdeeld over verschillende programma's, want niet iedereen volgt hier International Marketing. Er zijn er dit semester 58 nieuwe uit België, Nederland, Ierland, Spanje, Letland, Tsjechië, Libanon, Egypte, Iran, Nigeria, Hong-Kong, China, Korea, Brazilië, India, Mexico, de VS, Zuid-Afrika, Finland, ...
 
Vrijdag ll zijn we rond de middag op Team Building Weekend vertrokken voor het vak HRM. We waren met een man of 75, verdeeld in 8 groepen. Mijn groep (6 Duitsers, een Koreaan en mezelf) hebben de zwaarste wandeling genomen om naar de jeugdherberg te gaan. Het was een beklimming naar de Lusen, een berg van 1369m (ongeveer) om hem daarna weer af te dalen. We zijn begonnen op 930m dus het was wel een hele toch, zeker als je weet dat de herberg op 980m terug lag dus we zijn wel een uur of 5 onderweg geweest. De volgende dag waren het allerlei oefeningen per groep, en ik moet zeggen, sommige zijn echt niet makkelijk. Niet zo zeer theorie- maar wel praktijkoefeningen zijn aan bod gekomen. Het hoeft ook niet gezegd dat het bier rijkelijk vloeide 's avonds. Een beetje zoals gewoonlijk.
Er zijn hier namelijk constant openingsfuiven. We hebben er al 1 gehad in een bar, 1 in een discotheek, en er komen er nog 2 deze week. Ik heb me ook net ingeschreven voor een weekendje naar Praag met de internationale studenten, dus daar kijken we ook wel naar uit. Volgende week gaan we trouwens met een man of 30 (ook vrouwen natuurlijk) naar Bayern Munchen kijken in hun nieuwe stadion, dus dat is ook weer iets om naar uit te kijken.
 
Voor de rest, mochten jullie nog vragen hebben, laat maar komen. Hier gaat alles zijn gangetje en ik denk wel bij jullie hetzelfde. Voorlopig schijnt de zon hier en is het een graad of 20 in de zon, warm genoeg dus, hoewel het 's nachts tot afkoelt naar een graad of 5, dus dat is dan weer wel een groot verschil.
Wat de stad Deggendorf betreft, daarover niets dan lof: een gezellige markt op 3 minuten wandelen van ons huis. Op die markt zijn er tal van café's en snackbars. Ook tal van winkels, klerenwinkels (een winkel van Esprit, een H&M, C&A,...) Op de weg naar school is er ook groot winkelcentrum (beetje principe als het Zuid in Gent) met een Mediamarkt en restaurantjes. Deggendorf ligt ook aan de Donau, dus dat maakt het ook wel leuk wandelen; aan de andere kant liggen heuvels met tal van vlaktes en beekjes. Voor de rest zou ik zeggen 'come and see': Weinstrasse 6, 94469 Deggendorf.
 
 
 
Auf Wiederhören!
 
Dominiek en Marieke
 
 
All rights reserved - Design © 2018 RIBA - Raising International Business Awareness | a Slaghvin Media solution
Content Management by Julie De Jonghe - Financed by the Socrates-Erasmus Network of the European Commission