UAS Germany
University of Applied Sciences Deggendorf
Courses
Application procedure
Housing
Testimonials
Various Information
General Info
Concept of RIBA
Objectives of RIBA
For whom?
Academic acknowledgment
Local RIBA coordinators
Newsflash

DEADLINES FOR APPLICATION ARE APPROACHING

 
 
 
Home
Sitemap
Contact RIBA
 
 
 
 
Financed by
Image
 

 

 

Home arrow Testimonials arrow Foreign students arrow Korneel
Korneel PDF Print E-mail
Weekend aan de kust met de RIBA-studenten.

Op vrijdag 27-10-2006 vertrokken we met een zestal richting Middelkerke. De sfeer zat er meteen goed in en nog geen uur later waren we ter plaatse. We besloten eerst wat te eten en belden dus maar het lokale Chinese restaurant op. Na het eten leerden de meisjes van Nederland ons een kaartspelletje aan, niet bijzonder moeilijk, maar wel amusant. Even later kwamen nog 3 studenten toe en kaartten we verder met 9. De sfeer zat er goed in, er werd heel wat afgelachen, gekaart en vooral: valsgespeeld. Daarna hebben we ons allemaal rond de tafel gezet en beginnen vertellen en discussiëren. De verschillende nationaliteiten en culturen maakten de discussie zeer interessant en leerrijk, verschillende invalshoeken werden belicht, zelfs ik, die normaal geen grote discussie-fan ben, vond het aangenaam. Rond 2u ’s nachts ruimde de discussie plaats voor spookverhalen. Van welk land je ook kwam, niemand ontsnapte aan een zekere angst bij bepaalde verhalen. En opnieuw werd er weer heel wat afgelachen. Vooral achteraf dan. 4.30u, tijd om te slapen, maar niet voor iedereen. We bleven met zo’n zestal over en praatten nog lang door. Om 7u heb ik het opgegeven, de twee overblijvenden hebben het nog tot 8.30u volgehouden.

11u, tijd om op te staan, als we nog wat willen beleven vandaag. De ene had het wat moeilijker dan de andere, maar uiteindelijk was iedereen tegen de middag wakker. We vertrokken naar Westende, waar we gocarts huurden. Twee grote gocarts, een race was onvermijdelijk. Na een halfuurtje besloten we terug te keren. Één accidentje, één geraakte mobilhome en twee politiemannen later waren we terug thuis. Zonder veel erg, alles werd geregeld, niemand die zwaar gewond was.
 

Na het avondmaal, of ook wel late middagmaal, settelden we ons in de zetel voor de televisie. De buitenlandse studenten leerden er Samson en Gert kennen en wij schaafden er ons Duits bij tijdens de Duits-gedubde versie van ‘The Ring’. ’s Avonds besloten we nog een wandeling te maken op het strand. Wie zin had, sprong even het water in. Veel zin was er blijkbaar niet, we waren maar met twee die een uitermate frisse duik namen. Na een warme chocomelk trokken we terug richting huis. De avond voordien nog voelend, kropen we deze keer vroeg onder de wol.

De derde en laatste dag. Iedereen was rond 10u wakker, er werd druk opgeruimd en klaargemaakt. Enkelen vertrokken vroeger omdat ze nog weg moesten. We bleven met zes over. Rond 14u vertrokken we naar Oostende, waar we de drukke winkelstraat eens afwandelden en de overblijfselen van de kermis uittestten. Niet iedereen was gelukkig met de keuze om het reuzenrad te proberen. We geraakten er toch zonder kleerscheuren af en namen afscheid. Het was het einde van een prachtig weekend, we hadden elkaar op een andere manier leren kennen. Een manier zonder schoolboeken en –banken. Het was een geslaagd weekend.

Korneel.
 
 
All rights reserved - Design © 2018 RIBA - Raising International Business Awareness | a Slaghvin Media solution
Content Management by Julie De Jonghe - Financed by the Socrates-Erasmus Network of the European Commission